kikepz panzio

A KIKÉPZÉSRŐL

Munkakutyások lévén az ösztönökre alapuló kiképzést részesítjük előnyben, tehát a kutya gyakorlatilag játszva tanul.

Amelyik kutya ösztönadottságai megengedik apportjátékkal (pl. labda) ill. a  falatkákkal való jutalmazást, azokkal elsősorban ezekkel a módszerekkel dolgozunk. Az erre való alkalmasságuk általában már 2-3 foglalkozás után megmutatkozik.

Vannak azonban olyan egyedek, akik sajnos a fent említettek közül egyikkel sem motiválhatók, jutalmazhatók ill. oldhatók. Velük a hagyományos, mechanikus módon dolgozunk (pl. ültetésnél kézzel rásegítünk).

Kiképzési ars poeticánk:

" Kényszerrel egy kutyának bármit meg lehet tanítani, kivéve azt, hogy amit kényszerrel megtanítottunk, azt utána örömmel és gyorsan hajtsa végre."

KÉPZÉSI FORMÁINK:

1.  Házhozjárós

Lakhelyünkhöz közel eső, ill. Budapest és környékén élő kutyákhoz heti 2 alkalommal járunk ki.

Elõnyei: - a kutya otthon alszik, nem hiányolja a gazdát

Hátrányai: - vizsonylag rövid alkalmi képzési idõ

                - az otthoni bevésődött rossz szokásait a kutya masszívan alkalmazza

                - sajnos sok gazdi következetlen, nem az ajánlott módon "használja" a kutyát két kiképzés között, így a kutya fejlődése visszaesik.

2. Képzés bentlakással

Erre a formára az egész ország területérõl vállalunk kutyát háztól-házig szállítással. A kutyák erdei környezetben, árnyékos, tágas kennelekben (2x3 m) kerülnek elhelyezésre napi gondozással, törődéssel. Nálunk a "vendégek" NEM alkalmazottakra vannak bízva.

Elõnyei: - Napi többszöri rövid munka, mely kevésbé terheli az idegrendszert

            - az 1-2 napos átállási idő után gyors, látványos fejlődés.

Hátránya: - a kutya nyugalma (lelki) érdekében nem ajáljuk a képzési idő alatti látogatást, mert érzékenyebb kutyákat napokra visszavet az előrehaladásban.

3.Kutyaiskola

Nem mindenkinek van lehetősége, hogy kedvencét otthonában képeztesse velünk, ezért hoztuk létre klubunkat, melynek a kutyák okosításán kívül fontos célkitűzése a kutyás sportok megismertetése, népszerűsítése, közös kutyás programok szervezése, egyszóval egy jó kutyás baráti társaság kialakítása.

kutyaiskola-dunakeszi.hu

AZ ALÁBBI KÉPZÉSI LEHETőSÉGEKBÕL LEHET VÁLASZTANI:

- Szocializáció

- Családi engedelmesség

- Fiatal és problémás (pl. félős) kutyák emberekhez, járművekhez, forgalomhoz stb. szoktatása, hogy a későbbiekben minden helyzetben megbízható legyen és a kutya valóban öröm legyen a családban.

Magába foglalja a házi kedvencként tartott kutyák alapvető engelmességét. Ezalatt a kulturált pórázon közlekedés, ültetés, fektetés, helybenmaradás és a behívás minden helyzetben való teljesítését értjük. Igény szerint lehetőség van még más jellegű feladatok elsajátítására is (pl. szobatisztaság, bizonyos őrző-védő alapok, stb.)

- Engedelmes vizsgák (E és BH)

Alapvető engedelmességi gyakorlatok a szabályzat által előírt követelmények alapján vizsgáztatással egybekötve.

A kutya a végén MEOE és FCI által elismert "Engedelmes - kisérőkutya" bizonyítványt kap.

-Tenyésszemlék

A felkészítést vállaljuk mind a magyarországi mind külföldi követelmények (pl. ZTP, körung) alapján bármilyen fajta részére.

- Képességvizsga és karakterteszt

Őrző-védő- (pl. belgajuhász), vadász- (pl. retrieverek, vizslák stb.), terelőkutyák (pl. border collie, malinois stb.) felkészítése.

- Munkavizsgák

Minden fajtát képzünk és vizsgáztatunk a felsorolt munkavizsgákon belül, ha az fajtájában és munkastílusában alkalmas az adott feladatra.

1. Őrző-védő vizsgák (IPO, ScHH, SVV) - javasolt fajták- az FCI által  munkavizsgára kötelezettek, mint pl. németjuhász, malinois, rottweiler stb.

2. Mentőkutya vizsgák (IRO által elfogadottak és nemzeti vizsgák):

        - alkalmassági

        - romkutató

        - területkereső

        - nyomkövető

        - lavinakutató

        - különbözõ nemzeti szintű vizsgák (pl. PZ, PZS stb.)

Javasolt fajták: megfelelő apport készséggel rendelkező kutyák, melyeket anatómiai és idegrendszeri adottságia alkalmassá teszik a munka elvégzésére. Ezen adottságok néhány gyakorlás után felismerhetõk.

3. Nyomkövető vizsgák (FH, PZ-S stb.)

4.Vadászvizsgák

   Kifejezetten vadászatra kitenyésztett fajták részére (pl. vizslák, retrieverek, tacskók stb.)

Õrkutyák képzése

Igény szerint személy és telepőrkutyák képzése és  szintentartása. Szükség esetén szituációs gyakorlatok (járműben fogás, betörésimitáció stb.).

kepzgal kozmetika show show

2120  Dunakeszi  Virág utca végén a réten     Telefon:  20/587-6515